2 Nisan 2010 Cuma

Tiyatro TRİOLE 2008-2009 Sezonunda 'Bir Varmış Hep Varmış' ile Sahnedeydi


Tiyatro Triole 2008-2009 sezonunda, bir dönemin efsanesi Devekuşu Kabare'nin oyunlarından derlenen 'Bir Varmış Hep Varmış' adlı kabaresiyle sahnedeydi. Yönetmenliğini yine efsane kadronun bir üyesi olan Özdemir Çiftçioğlu'nun yaptığı oyun 16 kişilik bir kadroya sahip. Devekuşu Kabare'nin tüm oyunlarından seçilen 8 skeç oyunu meydana getiriyor. Bu skeçlerin sahneye aktarılırken dikkat edilen nokta ise doğrudan doğruya tekstlerin ilk hallerinin oynanmasıydı. Böyle olmasına rağmen ortalama olarak 20 sene öncesinin metinleri hala güncelliğini koruyor, bugüne de dair birçok şey söylüyordu.


24 Ocak 2009'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde pirömiyeri yapılan oyun 30'a yakın temsil gerçekleştirdi. Bu temsiller içinde en dikkat çekeni Ümraniye T Tipi Cezaevinde oynananlardı. Gün içinde arka arkaya iki oyun ile yaklaşık 300 hükümlüye bir süreliğine de olsa farklı bir tat yaşatıldı. İstanbul haricinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tiyatro Topluluğunun davetlisi olarak ZİFTT Tiyatro Festivalinde Ankara seyircisi ile buluşuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Kültürpark Gençlik Tiyatrosunda, İzmir seyircisi için oyun sahnedeydi.

Haziran 2009'da gerçekleşen İBB Kültür AŞ 7.GSM Amatör Tiyatro Festivali'ne katılan Tiyatro Triole ödül verilecek olan 6 dalın 2'sinde ödüle layık görüldü: En İyi Kadın Oyuncu - Nazan DİRİ / Tiyatro Triole; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Suat ÜNALDI / Tiyatro Triole

Hiç yorum yok: